Metsä tuottaa Kuhmoon monipuolista hyvinvointia

Kuhmon kaltaiselle paikkakunnalle ja sen ihmisille on merkittävää, että meillä on semmoisia paikkoja ja kohteita, jotka kiinnostavat niin kansainvälisesti kuin kotimaassa. Se kasvattaa kuhmolaisten itsetuntoa, ja päättäjät uskaltavat tehdä rohkeita päätöksiä yrityselämän kehittämiseksi ja rakennushankkeiksi. Toisaalta yritykset uskovat siihen, että he pystyvät tekemään laadukkaita tuotteita ja niistä on tämä koulu paikallisena referenssinä.

Kuhmo on erittäin laaja pitäjä ja meillä on isot metsävarat, joihin on aina voitu luottaa. Kuhmossa on aina ollut paljon metsureita, perinteistä metsäteollisuutta ja tukin uittoa, eli metsätalous ja puunjalostus ulottuvat monien sukujen historiaan.

Kuhmossa on aina ollut paljon metsureita, perinteistä metsäteollisuutta ja tukin uittoa, eli metsätalous ja puunjalostus ulottuvat monien sukujen historiaan.

Tytti Määttä, VM, Kuhmon kaupunginjohtaja

Luotamme metsiin myös tulevaisuudessa

Kun puusta voidaan jalostaa uusia tuotteita, tavoitteemme on kehittää puutuoteklusteri WoodPoliksen toimintaa yhä pidemmälle, jotta puun jalostusarvosta jäisi yhä enemmän paikallistalouteen. Puhumme kiertotaloudesta, jossa samasta raaka-aineesta tehdään useita eri tuotteita.

Metsän talouskäytön ja uusien puunjalostuksen lisäarvoa tuovien tuotteiden lisäksi metsä tuottaa paljon muutakin hyvinvointia. Täällä metsästetään, marjastetaan ja kalastetaan aktiivisesti. Meillä on erittäin hyvät retkeilyreitit, mahdollisuus susien ja karhujen elämän seuraamiseen, eli metsä on läsnä kaikkien kuhmolaisten elämässä.

Haluamme olla biotalouden menestystarina metsän keskellä

Katso video: Tytti Määttä

Tytti Määttä
Puheenvuoron takana:

Tytti Määttä

Kuhmon kaupunginjohtaja