Rohkea päätös

Kyllähän se rohkeuttakin osoittaa, että uskalletaan tehdä tällaisia asioita. Toivottavasti se toimii esimerkkinä muuallekin Suomeen, että esteitä julkisen puurakentamisen kasvulle ei ole.

Vaikutti siltä, että Lontoon pörssissä ymmärretään paremmin puurakentamisen ilmastovaikutukset kuin Suomessa keskimäärin.

Eila Valtanen, MH, eMBA, Kuhmon kaupunginjohtaja (2004–2017)

Hyvä sisäilma, akustiikka ja ilmapiiri

Puurakentamisen myötä saadaan rakennuksiin hyvä sisäilma, akustiikka ja ilmapiiri. Sen aluetalousvaikutukset ovat merkittäviä. Puurakentaminen edustaa tulevaisuutta, koska se varastoi hiiltä ja tarjoaa ratkaisuja ilmastomuutokseen koko elinkaarensa ajan. Nuoremmat ikäpolvet ovat tämän ymmärtäneet ja se nostaa halua käyttää puuta rakennusmateriaalina.

Valokuvassa opettaja Anu Kyllönen opettamassa Tuupalan koulun luokassa.

Puurakentaminen vallitsevaksi rakentamisen käytännöksi

Olimme Kuntarahoituksen ensimmäisiä vihreän rahoituksen kohteita. Kuntarahoitus perusti ensimmäisenä rahoitusyhtiönä Suomeen vihreän rahaston ja se lanseerattiin Lontoon pörssissä. Meidät kutsuttiin lanseeraustilaisuuteen ja olin hyvin hämmästynyt siitä mielenkiinnosta, mitä puurakentaminen siellä herätti. Rahasto oli ylimerkitty jo ennen kuin se oli avattu. Pankkiirit esittivät puurakentamisesta hyviä kysymyksiä, ja olivat erittäin innostuneita puurakentamisesta erityisesti sen ilmastovaikutusten kannalta. Vaikutti siltä, että Lontoon pörssissä ymmärretään paremmin puurakentamisen ilmastovaikutukset kuin Suomessa keskimäärin. Meillä puurakentaminen tulisi saada projektien sijaan vallitsevaksi rakentamisen käytännöksi.

Katso video: Eila Valtanen

Eila Valtanen
Puheenvuoron takana:

Eila Valtanen

MH, eMBA, Kuhmon kaupunginjohtaja (2004–2017)