Katso video, jolla käyttäjät kertovat kokemuksia Tuupalan puukoulusta.

Serkku sano Kajaanista, kun se oli käymässä Kuhmossa, että täällä on hienompi koulu ku siellä Kajaanissa.

Juuso Ohtonen, 5A

On tää paljon hienompi kun mä olin tuolla Kuopion semmosessa tiilikoulussa niin siellä ei ollu kauhean hienoja sieltä sisältä ku siellä on vaan tiileä seinällä valkosta tiileä. Täällä on hienot puuseinät.

Luka Rissanen, 5A

Vanha koulu oli sillä tavalla huono, että sieltä piti mennä aina ulkokautta ja se haisi pahalle ja jotkut oireili siellä.

Konsta Kähkönen, 4C

Luokanopettaja, 4C

Anu Kyllönen

"Vanhassa koulussa tuli voimakkaat hengitystieoireet ja astma. Kun tähän kouluun tuli niin tietysti jännitti, että oireilenko, mutta kaikki on jäänyt pois. Olen saanut tehdä töitä ja siitä olen tosi kiitollinen, kun työ on kuitenkin elämänhallinnan kannalta aika tärkeä asia.

Täällä on materiaalit valittu niin, ettei ole melua vaikka meitä on yhtä paljon ja ei me olla varmaan pienennetty ääntämme. Materiaalivalinnat tekee sen, että täällä on hyvä olla. Hyvä sisäilma ja ilmapiiri, tänne on hyvä tulla töihin ja täällä on varmasti koululaisilla hyvä opiskella."

Vararehtori

Tiina Ahtonen

"Silmälääkäri tuumi, että minulla oli ilmeisesti allergisia oireita tai viitteitä siihen, mutten oireillut. Kun oltiin täällä oltu vuosi ja kävin uudelleen, niin lääkäri totesi että ne näkymät olivat poistuneet."

Luokanopettaja, 5A

Minna Karjalainen

"Ei pidä jättää huomioitta sitä, että ilmapiiri luo myös turvallista tunnelmaa. Olosuhteet kun on näin hienot, niin toivon tietysti että voidaan osoittaa, että puukoululla on hyvät vaikutukset meidän hyvinvointiimme."

Rehtori

Marjut Kyllönen

"Onhan täällä puukoulussa on aivan toisenlainen tunnelma ja olosuhteet verrattuna vanhaan Kontion kouluun. Tämä puu materiaalina tuo rauhallisuutta, levollisuutta ja varmaan mitä oppilaatkin on kertonut on, että täällä ei ole sellaista melua verrattuna edelliseen kouluun.

Minä uskoisin että me kaikki kuhmolaiset olemme ylpeitä tästä koulusta."

VM, Kuhmon kaupunginjohtaja

Tytti Määttä

"Käyttäjäpalaute puukoulusta on ollut hyvin myönteistä. Omat lapset myös käyvät täällä koulua ja on ilo huomata, miten joka päivä on mukava lähteä kouluun ja lapset nauttivat tästä ympäristöstä ihan selkeästi.

Silloin kun koulu avattiin, niin lapsilta kysyttiin avajaistilaisuuteen kommentteja ja siellä oli lapset kommentoinut muun muassa niin, että onko tämä ihan meitä varten tehty. Koulu on niin hieno, että ajatellaan että jopa meitä varten tehdään tällaisia rakennuksia. Kyllä varmasti se, että tämä on erilainen ja että nämä pintamateriaalit on saatu pidettyä hyvin pitkälti puupintaisina, viehättää myös lapsia. Akustiikasta on erittäin hyvää palautetta, täällä ei ole meteliä ja hälyä samalla tavalla kuin aikaisemmissa kouluissa. Tietysti myös se, että sisäilmaltaan koulu on erinomainen."